Monday – the real monday!

kaffehygge

Mandag aften. Træt. Træt. Træt.

Tænk, at hjernen, nej – hele kroppen, kan være så påvirket efter bare én lille arbejdsdag. Patienterne var ikke engang sådan rigtig syge. De hostede bare, havde lidt ondt i halsen, ondt når de tissede, havde lidt kløende udslæt, var lidt bange – sådan anfaldsvist, og andet lignende småtteri-sygdom. Der var vist kun en enkelt patient, der gik fra mit rum med medicinsk behandling idag. Det var altså ikke patienternes skyld, at min første dag efter ferien var så trættende.

Det var softwaren, journalsystemet – or whatever? Er du crazy, det presser mig, når systemet ikke arbejder ordentligt. Det tog jo ca. 117 år før

 • jeg kunne få patienternes journal på skærmen
 • jeg kunne forny patienternes medicin
 • jeg kunne lave – og printe rekvisition til blodprøverne
 • jeg kunne lave – og printe rekvisition til urinprøverne
 • jeg kunne lave – og printe rekvisition til podningerne
 • jeg kunne oprette nye journalnotater
 • jeg kunne opdatere patienternes medicinkort
 • jeg kunne booke patienterne i tidsbestillingen
 • jeg kunne sende henvisninger
 • jeg kunne besvare hjemmesygeplejens beskeder
 • jeg kunne besvare patienternes mails
 • og så fu… videre

Ja, til Jer, der ikke arbejder i Lægepraksis – for ikke at tale om på Sygehusene, så bruger vi exceptionel meget tid på andet end patienterne. En patientkonsultation er som oftest 15 minutter, og inkluderet bruger jeg nok gennemsnitligt 5-7 minutter på div. administration. Det er helt okay, når det hele bare kører på skinner, men sådan en dag som idag, hvor systemet er max snøvlende; ggrrr….

Nå, det kostede bare en times tid ekstra ved skærmen efter arbejdstid, så værre var det ikke.

Da jeg endelig kom hjem – for sent, men godt tilpas, så gik det hele bare endnu bedre:

 • hunden løb ud, blev forelsket – eller noget – i en kat, og var væk lidt for længe. Tænker på, hvordan katten har det her efterfølgende??
 • bruseren fik jeg hammeret til på en måde, så – jaa nu er den i hvertfald ødelagt!
 • pålægschokoladeæsken med den bedste, dyreste mørke øko.choko røg ud af køleskabet, chokoen gik i tusinde småstykker og blandede sig med alt det der hundehår på gulvet, som jeg iø er ved at blive vanvittig over. Nu har vi ikke mere pålægschokolade.
 • hunden rullede sig i en hundelort (nylavet og frisk) i skoven, så nu dufter hunden af min lavendelshampoo, – hundeshampoo, det har vi ikke lige på lager herhjemme.
 • jeg fik lagt tøj sammen, sat ny vask over, støvsuget og vasket gulv. Fedt. Så kom drengen meget glad hjem fra fodbold, skyndte sig igennem hele huset i sine fodboldstøvler med max jord ml. knopperne, for at fortælle far, at han scorede idag – godt nok på en tåhyler. Demonstrationen af det skud resulterede naturligvis i jordbunker i både køkken og stue.
 • manden klarede maden – jeg var træt
 • børnene læste og gik i seng uden brok – de mærkede nok, at jeg var træt

Det var den mandag. Hold nu op min kaffe smager godt nu, og sofaen – den har aldrig været blødere. Yogamåtten er fri for mig i aften, orker ikke at flytte mig fra sofaen.

Nu vil jeg falde i søvn til den serie, manden og jeg følger med i,- altså som i den serie, min mand altid skal give mig referat af dagen efter, fordi jeg igen igen sov lidt undevejs. Serien hedder iøvrigt ‘The Affair’, og er mega god, – jo det er den faktisk, selvom jeg sover lidt under afsnittene.

Men jeg er vågen nu, så nu kører vi…

oeje

Og lige om lidt

godnat og sov godt 🙂

 

Flere indlæg

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.