Designlovin!

Børge Mogensen

God cigar, ham Børge – eller noget…. Men møbeldesign, det var han nu ret god til.

Denne spanske stol fra 1958 er en af de helt store Børge Mogensen-sællerter. Designet er inspireret af en gammel spansk landstol, som Børge Mogensen passerede under en rejse i Andalusien.

Vores stol er klassikeren i egetræ og gylden kernelæder, – ret fin og meget komfortabel, hvis man ikke når yderligere højde end 161 cm – ja okay; mig!

 

Vi er ret afhængige af auktionssitet Lauritz.com her hos os, og et hurtigt bud på, hvor mange møbler, vi efterhånden har erhvervet os denne vej, er omkring 30 stk.

Netop den spanske stol, havde vi kigget efter meget længe, før det lykkeds os at få den købt, – og faktisk endte Laurtiz ikke med at være mellemmanden denne gang. Vi havde dog fundet en meget velholdt spansk stol på Lauritz.com, som vi bød på 20 sek. før budrundens afslutning, og vi modtog besked om, at vi havde fået hammerslag. Jeg fyrede op for musikken og sprang rundt, så alle husets øvrige retromøbler var ved at flække sammen, – det var bare et meega cool køb. MEN fisme, om det ikke viste sig, at Laritz havde været udenfor netdækning i det præcise nanosekund, vi havde fået hammerslag, – aahhh. Vi modtager en mail om dette ‘uheldigt forekommende’ senere på dagen, hvor stolen så får en time mere på auktion. Den mail så jeg jo ligesom ikke, da jeg dansede rundt og ommøblerede hele stuen for at denne fine stol kunne få det bedste spot! Så næste dags maillæsning var rimelig rotten, kan I nok fortså. Der var desværre ikke noget at gøre, for vi havde jo accepteret det der mega lange skrift om handelsbetingelserne, hvor der er gemt et eller andet omkring risikoen for manglende netdækning under hammerslag. Okay – sorry to say, det havde jeg ski ikke lige fået læst!

Jeg kunne jo så næsten ikke gøre andet end at skynde mig ind på DBA og købe en anden spansk stol, – spottet i stuen stod jo bare der, total tom!

Det var jo så også en af de dage, hvor vi bare måtte lukke øjnene og skynde os at få betalt.

Nu er vi meget glade for vores fine stol, som iøvrigt ikke står der, hvor den gør på billedet ovenfor, – det passede bare lidt bedre, rent fototeknisk, at stille den der… Og det der med Børge, det var naturligvis egen almen viden!

Børge M 2

God dag derude.

 

Flere indlæg

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.