I’m back – og jeg er helt okay! Om 4 dage i Kbh uden BlogStruck

kursus1

Long time, no see.

Men der er altså ikke sket mig noget. I al fald ikke noget alvorligt.

Der er bare sket det, at jeg er blevet klogere på mig selv – sådan psykologisk set. Og så er der sket det, at jeg er helt totalt og aldeles færdig, udkørt og træt, træt, træt idag.

Jeg har været på kursus, Lægedage hed det. Fantastisk godt kursus, hvor det vrimlede med inspirerende mennesker, som jeg havde alt for lidt tid sammen med.

Den første, jeg stødte på, var den sødeste lille svenske almen praktiserende læge og forsker, Lillemor – seriøst, sødere navn findes jo ikke. Hun dumpede med sit fine svenske sprog og væsen direkte ned i kategorien af ‘mennekser-jeg-har-lyst-til-at-kramme-lidt-for-hårdt-og-give-et-kys-på-kinden-selvom-jeg-slet-ikke-kender-dem’.

Det er jo egentlig en ret upassende kategori, jeg har der, men det er faktisk heller ikke med vilje, at jeg har oprettet den. Den er poppet op inde i mit hoved helt af sig selv. Lige så, kommer jeg jo så også ret upassende til at benytte mig af, at jeg har den kategori af mennesketyper i hovedet. Pyt – jeg har besluttet mig for, at de folk, jeg møder, som bare sådan uden videre dumper ned i den kategori, de må selv sørge for at komme ud af det, når de overfaldes af mit knus (lidt for langt, lidt for hårdt) og kindkys (lidt for overraskende).

Jeg kan nemlig ik’ styre det, har prøvet!

Nå, men Lillemor slap faktisk, selvom det der ‘lyst-til-at-knuse’ noget, rev helt vildt i mig. Alle andre på det kursus var nemlig lige så tossede med den lille søde dame, så hun var så omsværmet, at hun jo fysisk ikke kunne nås af mine arme.

Men hold da op, som min mimik var i aktion under det kursus. Lillemor må have været helt forvirret, når hun fangede mit blik, sådan som jeg nikkede og smilede.

Iøvrigt, så talte hun om slidgigt i hofte- og knæ, men det var heldigvis så tørt og kedeligt, at jeg kunne koncentrere mig om, at nyde hendes søde væsen.

 

Efterfølgende mødte jeg den overdrevet kloge hjertelæge, faktisk mener han, at alt, hvad han siger, er det helt rigtige. Han har ret, han er den kloge, sådan er det – bum.

Sq meget fedt, at have det sådan. Tænk sig virkelig at have det rigtige svar på alt, hvad der skulle komme på den der livsvej.

Wau for en klogskab.

Jeg tror bare ik’ på ham.

Men det ved han jo ikke, overhovedet ikke.

Så hans liv som hjertelæge og manden, der altid har rette svar, vedbliver dens lykkelighed.

Det er godt.

Og iøvrigt, så fortalte han en masse fornuftigt om, hvordan hjertepatienten skal behandles – sådan helt naturvidenskabeligt set.

Men det vidste jeg jo godt. Ik’ så meget nyt der.

Godt bekræftende kursus. Lækkert, at vi i vores klinik behandler vores hjertepatienter, som vi skal.

Sådan som hjertelægen siger.

kursus2

Next day. Og uden træthedsproblemer overhovet, ræsede formiddagens kursus afsted. Hvad kan jeg sige om det?

  • (måske verdens mest charmerende og smukke hudlæge)
  • meget meget lærerig undervisning om hudens raske og syge dippedutter (= tumorer på fint sprog)
  • solens stråler, ægte og uægte, er noget lort for huden
  • hudkræft er noget lort
  • undskyld mit sprog

 

Eftermiddagen kom, og igen stødte jeg på en meget klog læge. Og meget behagelig læge, sådan på den der far-agtige måde.

Det var om sukkersyge, og om den der jungle af medicin, der findes til Jer derude med den sygdom. Hold nu Magle, hvor min hjerne var træt efter den seance. Heldigvis kunne mine hjerneceller genkende en del af det fortalte, men de måtte nu også kæmpe med at finde plads til det nye, – eller måske det jeg har glemt, eller bare ikke tidligere forstået?

Godt kursus. 5 stjerner.

 

3. dag. Først om den døende og dennes lindrende behandling. Så lidt om luftvejslidelserne.

Bare hyggesnak. Ik’ så meget nyt der (hold nu op, jeg er klog, – næsten lige som ham hjertelægen!)

 

4. dag.

WAU.

Eller det vil sige, mest wau på eftemiddagskurset.

Formiddagen var fin nok. Det var specialiseret viden indenfor Øre-Næse-Hals sygdomme, – igen meget meget kloge læger, som forestod undervisningen. Faktisk tror jeg, at den ene specialist, havde – som hjertelægen – rette svar på alt, hvad han skulle støde på i sit liv. Fedt nok, eller bare sådan lidt selv-fedt nok!

3-4 stjerner.

Og så kommer vi til WAU.

Jeg er åbenbart blevet ret blød i personligheden – eller bolden! Det fandt jeg ud af, eller fik bekræftet (?), under de 3 eftermiddagstimer med den mest mentalt levende psykolog, jeg har mødt – ever.

Det er svært for mig at repetere, hvad jeg fik ud af dette kursus. Men den livslærdom og psykologiske viden, jeg fik med derfra, vil berige mit liv fremover, professionelt og privat, og vil uden tvivl inkluderes i ufattelig mange af mine fremtidige indlæg her på bloggen. Bevidst og ubevidst.

Vores levevis. Vores relationer. Vores psykologi.

Det er jo det, der betyder noget.

Det tror jeg på.

Hende psykologen der, hun havde svarene, måske ikke de naturvidenskabelige, men de menneskelige, de psykologiske, – og de er jo helt vildt svære at besvare. Så svære, at svaret er, at der ikke findes noget svar. Erkendelsen af dette, er måske netop svaret? Men hvad så, hvad gør man så som menneske?

Man holder ud. Man fortsætter det liv, der altid går op og ned, og er fyldt med godt og dårligt.

Sådan er vi alle hele mennesker. Skide irriterende, og skide søde.

kursus3

Ikke mere om det nu. Jeg har skrevet en mail til den dame, den psykolog, som gjorde min eftermiddag på Lægedagene i København rigtig god.

Det skal hun jo vide.

 

God fredag.

Jeg skal faktisk på opleveren igen i aften. Det bliver i teateret. I selskab med gode venner. På scenen; den fantastiske rockgruppe ‘Savage Rose’, inkluderende den mest intense vokal og kunstneriske personlighed, Annisette Koppel.

Life is good 🙂

 

Flere indlæg

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.