4 vigtige S’er!

sunny løkken

Elsker sommeren og solens varme stråler. Elsker den gyldne brune farve huden får, når solen har skinnet på den. Godt humør og masser af D vitamin til knoglerne. What’s not to like?

Desværre er solens stråler ultraviolette, og kan være yderst skadelige for huden, – men heldigvis, så rynker de huden så fint!

Hvis du (heller) ikke synes rynkerne i huden er super smukke, og iøvrigt ønsker et langt og hudrask liv, så husk på de 4 S’er:

  • Skygge
  • Solhat
  • Solcreme
  • Sluk solariet!

Ja – husk nu nr. 4. Det er simpelthen for tosset at glide ind under de kunstige ultraviolette stråler, de øger din risiko for hudkræft markant.

Den lille lygte hos lægen bruges primært til at lyse i hals, øjne og ører med, men modermærkene får altså også ofte lidt nærlys. Heldigvis er langt langt de fleste modermærker ganske raske, og det ved vi ikke fordi, vi kan se det med det blotte øje, nej – det ved vi fordi, vi fjerner rigtig mange modermærker, og vævet sendes i den forbindelse altid til undersøgelse. Det er nemlig svært at se på et modermærke, om det er sygt eller rask, og derfor tror jeg, at de fleste læger gerne fjerner et modermærke, som bekymrer patienten.

Jeg synes, det er vigtigt, at I tager egne bekymringer alvorligt, så snak med Jeres læge om dem.

God sommer – og pas nu på Jer selv. Make you a spray tan, og se smækker ud!

løkken love

 

 

Flere indlæg

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.