Det er alternativt – part two!

Annonce indlæg.

Med et stort smil, bød hun mig indenfor. Birgith hedder hun.

Birgith er zoneterapeut og driver sin klinik hjemme fra privaten. Her bor hun sammen med sin mand og deres to børn. En ret sød familie.

Jeg nåede kun lige indenfor døren, og var så allerede afledt af kageduften. Helt umuligt ikke lige at lade øjnene glide forbi køkkenbordet, og der stod de. Kagerne. Hold nu Magle, de duftede godt.

Og bam – impulsiv som jeg er, sagde jeg, iøvrigt uden at vide en fis om, hvem de kager der var til, ejj altså Birgith, har du bagt kage?’. Og jeg smilede garanteret over hele femøren.

For hulan da Louise!

 

Det var lunt og rart i det hus. Små stearinlys skabte hygge i hjørnerne og friske blomster lyste op på bordene. Vi gik ud i havestuen. Mega dejligt at sidde derude.

Vi snakkede. Og snakkede.

Jeg ved ikke ret meget om zoneterapi. Eller iøvrigt ret meget om, hvordan en alternativ behandler, som Birgith arbejder med sine klienter. For det er det, hun kalder dem. Klienter.

Men hvorfor er man egentlig ikke patient hos Birgith?

Måske fordi, at betegnelsen patient associeres med sygdom, og måske anskuer Birgith ikke dem, der kommer hos hende som syge, og vil således ikke stigmatisere dem som sådan?

Eller måske er det fordi, at Birgith jo ikke stiller diagnoser?

Birgith arbejder nemlig meget sjældent bare med det isolerede fokus. Diagnosen. Birgith tænker holistisk, og opfatter og forstår således det enkelte menneskes sygdom og sundhed udfra et meget mere komplekst tankesæt, end hvad vi i den konventionelle lægevidenskab gør.

I Lægehuset arbejder jeg jo med symptomer og diagnoser. Noget med at finde sygdomsfokus og så behandle dette – isoleret set.

Modsat dette, så arbejder Birgith med noget så kinesisk og ganske uforståeligt som Yin og Yang.

Say what?

Birgith forsøgte at forklare mig filosofien bag Yin og Yang set i forhold til menneskekroppen, men jeg forstod – som i forstår, det vist ikke helt. Det føles ikke rigtig faktuelt for mig.

Måske fordi, jeg har så hulens svært ved ikke at tænke naturvidenskabeligt?

Men jeg forstod dog, at det er noget med balance og ubalance i kroppen. Og det er jo egentlig ganske forståeligt.

Altså sådan naturvidenskabeligt set….

Jeg arbejder jo med balance og ubalance i patientens krop hver eneste dag. Blandt andet, skal patientens blodbillede og bakterieflora jo balancere indenfor rette referencer, ellers kan der opstå sygdom. Og en given ubalance skal behandles, så patienten ‘rettes op’ – eller kommer i balance igen.

Det er jo patologi, – bare med et biokemisk, mikrobiologisk og fysiologisk perspektiv.

Men Birgith snakker ikke kun om Yin og Yang, hun snakker faktisk også om blodcirkulation, lymfe -, nerve – og hormonsystemet, samt om kroppens behov for vitaminer og mineraler.

Altså er vores traditionelle sygdomsforståelse indenfor den vestlige medicin alligevel ikke Birgith så fjern, som jeg troede.

Måske er zoneterapi alligevel ikke så mystisk endda?

 

Men seriøst, hvad er det egentlig, Birgith gør med de zoner der under fødderne? Og hvordan fisen relateres kroppens Yin og Yang til de fødder der?

Det er noget med meridianbaner, energier i kroppen. Jeg kender det fra akupunkturen, men jeg er Birgith ydmyg, og vil lade hende være eksperten her. Og iøvrigt, så praktiserer hun også øreakupunktur. Bare bonusinfo.

Men rent lavpraktisk, så trykker og masserer Birgith under fødderne. Nogle gange også på underbenene og i ansigtet. Og meget vigtigt i zoneterapien, så snakker Birgith rigtig meget med sine klienter. Hun har nemlig tid til at høre deres historie. Hvordan lever de deres liv? Trivsel og mistrivsel. Kost og livsstil. Og alt det andet, som er af betydning i et menneskes liv.

Og så skaber Birgith ro hos klienten. Afslapning. Meditativ afslapning. Klienten trænes i roligt åndedræt med dybe vejrtrækninger. Og ganske skønt, så spilles der musik under behandlingerne, blide afslappende toner.

Mindfulness.

Måske præcis derfor hjælper Birgiths zoneterapi rent faktisk på rigtig mange af hendes klienter? Det kendskab Birgith får til sine klienter og den afslapning og det nærvær, hun hjælper dem til at opnå, det tror jeg simpelthen er essentielt for udredning og behandling.

Og så er det jo uden tvivl fuldstændig fantastisk velvære at ligge på den briks der.

Wau!

Jeg er blevet klogere af det besøg – omend jeg fortsat har naturvidenskaben som tankesæt.

Men jeg er overbevist om, at en alternativ behandlingsform som zoneterapi kan gøre noget godt for os. Både når vi er raske og når vi er syge. Og så er behandlingen jo ganske bivirkningsfri.

Måske kan en time hos Birgith give mig præcis det fysiske og psykiske nærvær, og den velvære, jeg oplever og elsker elsker ved yoga og mindfulness?

Og Birgith har faktisk allerede tilbudt mig en behandling hos hende.

Skide sød, som hun er.

 

Og iøvrigt, så kan I læse meget mere om Birgith og hendes behandlinger her .

God fornøjelse 🙂

 

Flere indlæg

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.