Julefuld november!

Det er november. Blæsende, mørk og kold. Vådkold. Men det er også snart december. Og som jeg plejer at tænke, så tænker jeg igen i år, at byen tyvstarter. Plejer vi virkelig at jule sådan allerede?

Byen er udsmykket med tusindevis af julelys og røde lysende julehjerter. Her dufter af brændte mandler, og dem med lakrids. Her er gran og stearinlys, julemænd og bjældeklang. Og julemarkeder – både her og allevegne.

Men takket være alt dette, så er november jo pludselig ikke så mørk og så kold mere. Nu stråler den med lys, duft og varme, og vi smittes epidemisk med hygge og glædelig julelune.

 

Jeg har tændt min juleuro. Det er fire små stearinlys under fire dansende guldfarvede tinengle. Uroen drejer med beroligende toner. Måske englespil?
Bagved, fra højtaleren, lyder Dean Martins ‘Let it snow’, og lige om lidt, så afløser Chris Rea med klassikeren ‘Driving home for Christmas’.

Jeg har købt grene med røde bær, og appelsiner, som skal prikkes med nelliker. Jeg har honninghjerter og grødris, rød saftevand og kanel. Jeg drikker julete og pakker julekalender. Måske skal jeg bage æbleskiver? – og lade min mand tage over. Han er bedst til det der. Det bliver i aften. Det bliver hyggeligt.

Snart kommer børnene hjem, først den lille, så den store. Det bliver dejligt.

Jeg har overgivet mig. Helt og aldeles.

Jeg er i julestemning 🙂

 

Flere indlæg

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.