Jeg tror, jeg vil …

Jeg vil kigge mig omkring. Jeg vil se på det, jeg ser. Jeg vil ikke have så travlt med alt muligt. Hverken mine betragtninger eller mine vurderinger.

Mennesker skal have tid. Nærvær. Ellers finder jeg ikke ud af, hvem de er.
Naturen skal have tid. Nærvær. Ellers ser jeg den ikke.
Jeg skal selv have tid. Nærvær. Ellers mærker jeg mig ikke.

Måske skal jeg ændre på mit liv? Måske behøver jeg ikke? Jeg ved det faktisk ikke. Men jeg skal tænke over det, hvis jeg virkelig vil. Jeg glemmer det nok, men bare jeg husker det oftere, end jeg glemmer det.

Når jeg er blandt andre mennesker, vil jeg tænke mindst på mig selv, og mest på dem. Jeg vil tage tiden, og bruge den. Jeg vil opdage den enkeltes værdi. Ét menneske ad gangen. Måske vil jeg nå både den, der åbner sig, og den, der ikke gør? De kan begge inspirere mit liv, – hvis jeg ser dem.

Når jeg er i naturen, vil jeg helst være alene. Ingen snak, bare sanse. Jeg vil stå tidligt op for morgenlyset. Gå aftenture for aftenlyset. Måske tage flere billeder? Noget med at vende og dreje, sløre og zoome. Fokuserende i det små og i det store – men hver for sig.

Når jeg er mig selv, vil jeg se lidt mindre – og mærke lidt mere. Jeg vil træne ved at spænde og udspænde kroppen, udfordre og afslappe hjernen. Jeg vil kunne udholde – både fysisk og mentalt. Balancen er god, hvis jeg selv skaber den.

Det må være første skridt; troen og viljen til det gode liv. Andet skridt må være at udleve troen, viljen, det gode liv. Tredje skridt må være at kigge tilbage på troen, viljen, det gode liv. Og fjerde skridt findes vel ikke? I hvertfald ikke her på jorden.

Jeg er nu nået til andet skridt, og det er heldigvis det længste og det bedste skridt.

God mandag 🙂

 

Flere indlæg

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.