En dejlig mandag

Det er mandag morgen. Min mobil bimler lige så irriterende i lyden, og lige så tidligt, som den plejer om mandagen. Jeg åbner mine øjne uden at se noget. Jeg trykker på skærmen, som var det en knap på en Nokia fra 1994. Snooze. 9 minutter. Normalt virkelig lækkert, men idag – bare ganske unødvendig.

Jeg åbner øjnene igen, og nu – sådan rigtigt. Det her, det er jo mandag morgen på den virkelig dejlige måde.

Ud af sengen. Piano jazz på bluetooth. Til siden med gardinerne. Og så bare – wow! Snedækket alpelandskab, lave skyer med et skjult solskin, og de smukkeste  hotelbygninger. Det her sted og den her altan – give me a break, det er skønt.

De tre andre mennesker i mit liv sover endnu. Sikke en ro sådan en mandag morgen. Kunne jeg da bare lige lave mig en kop kaffe og sidde her på altanen et øjeblik. Mens morgensolen vågner. Og pianoet forsætter sin jazz.

Det kan jeg ikke. Jeg må tage mig den bøvl at klæde mig i uldundertøjet og trisse nedenunder i restauranten. Sikke en bøvl!

Jeg tror, jeg vil sætte mig i stolen ved vinduet. Skænke min kaffe. Pynte den med fløde. Kigge ud på alperne, og dagdrømme.

Inden længe, vil mine tre mennesker støde til. Og lidt efter, de andre 6. Alle i uldundertøj ligesom jeg. Vi vil drikke og spise. Måske smaske, i hvertfald slubre.

Vi vil nyde ferielivet – luksuslivet, på den her helt ualmindelige, og helt fantastiske mandag morgen i det smukke Østrig. Og når det bliver formiddag, middag og eftermiddag, så vil vi glide på pisterne, som var vi supermennesker, der flyver på alpetoppene.

Sikke en dejlig mandag 🙂

 

Flere indlæg

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.