Sommertanker

Det er en god morgen. Solen skinner allerede, jeg har blomstret sommerkjole på – og uldsokker. Jeg hører fransk musik med Charlotte Gainsbourg, og mælkekaffen er ved min side – trofast som altid. En lille time sådan her føles som at sætte tiden på pause. Det er godt. Alt er godt. 

Sommeren er virkelig over os nu. Morgentrafikken i min lille by er forsvundet, den italienske is på havnen sælger ud som aldrig før, og alle de bare (dame) ben er brune og glinser af solcreme.

Jeg vil lige om lidt glemme tiden og ikke vide, hvilken dag vi har, eller hvornår nogle forventer noget af mig igen. Jeg vil køre nordpå. I sommerhus. 

Jeg vil løbe på stranden om morgenen, drikke min morgenkaffe på terrassen, spise min frokost og min aftensmad på selvsamme spot, og ditto drikke min aften-vin under solnedgangen. Jeg vil være omringet af klitter og silkeblødt sand. 

Jeg vil få endnu flere pigmentpletter i panden og min hals vil blive tilsvarende endnu hvidere i de der revner midt på. Og jeg vil være helt ligeglad med netop det. 

Jeg vil gøre det bedste, jeg kan. Jeg vil tage mit helt eget ansigt på hver dag. Et ansigt som viser, hvem jeg er og hvordan jeg har det. Et glad ansigt. Håber jeg. Vil jeg. 

Jeg vil nok tænke, at mit ansigt bliver ældre og ældre at se på, ligesom alle andre ansigter i verden. Bare det smiler. Lidt. Hver dag. 

Ikke alle ansigter smiler hver dag. Måske behøver de heller ikke det? Det tror jeg bare, jeg synes, de skal. 

Det tager ofte mere en bare tid at vinde. Vi må kæmpe for at sejre. Nogle gange må vi gå 100 kilometer helt alene, før vi er der, hvor vi har det allerbedst. Sammen. Og hver for sig.

Vi kan vælge bare at følge med strømmen. Uden at kæmpe, bare gøre det samme – igen og igen. Livet vil nok føles langsomt? Trygt måske, måske ikke? Nok ukompliceret.

Den friske luft. Solens lys. Grinet med dem du elsker. Kindkyssene. Alt sådan noget bliver jo aldrig for gammel. Heller ikke, selvom vi gør det igen og igen, og på samme måde. Vi kan vælge at nyde netop det. Det tror jeg er godt. Alt er godt. 

Jeg kan mærke sommerens frihed nu – endelig, og Gud hvor fedt egentlig.

 

Flere indlæg

Kommenter

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.